Boktips

Milo recenserar ”En annan Bea Bladh”

”En annan Bea Bladh” är en bok skriven av Katarina von Numers- Ekman. Den handlar om Bea, som har svårt att gå på grund av ett handikapp. Det är en bok som väldigt bra beskriver hennes liv och som får vardagssysslor att låta intressanta för läsaren. Man kommer som läsare också in i hennes huvud och får läsa om vad hon tänker och tycker, det gör det lätt att föreställa sig själv i huvudpersonens roll. 

Boken innehåller alla sorters känslor: ensamhet, kärlek, avundsjuka och oro, bara för att nämna några. Karaktärerna beskrivs också väldigt tydligt vilket gör att man själv kan få åsikter om dem. 

Man får också vara med om många helt olika händelser och det är väldigt bra kombinerat både bra och dåliga händelser. 

Bokens bästa del är att man får en jättebra bild av Bea och man börjar hoppas att det ska gå bra för henne, dels för att hon har det svårt, dels på grund av att man själv kan sätta sig in hennes situation. Det är en bok som passar bra för ungdomar som kanske känner sig lite bortappade eftersom man får se att allting ändå löser sig till slut. Hon bestämmer sig för att våga göra saker som att till exempel skaffa vänner och att lära sig cykla med sitt handikapp. Hon vågar vara sig själv och hon vågar också säga ifrån, det tycker jag att är viktiga egenskaper för ungdomar.

Milo Laurent, 13